MILS LEERONDERZOEK
Meer Inzicht in Leerstrategieën
De MILS[1] is een multimediale analyse waarvan de items zijn verdeeld over zes schalen of dimensies, oftewel leerstrategieën. Op elke schaal kan een score behaald worden tussen 0 en 36 punten. De gemiddelde score die iemand kan halen is 16. Score 16 betekent dat er geen speciale voorkeur is voor deze manier van leren, maar iemand er ook geen moeite mee heeft. Een hoge of lage score geeft aan dat iemand sterke voorkeur(en) heeft voor een leerstrategie. Bij extreem scorende leerstrategieën (0 – 8 en 28 – 36) zijn “ezelsbruggetjes” te bedenken waardoor het leren eenvoudiger, met minder moeite en in minder tijd kan gebeuren.
[1] Meer Inzicht in LeerStrategieën – Bureau van Bodegom
MILS zorgt voor:
Een werkende leerstrategie
Meer zelfvertrouwen
Meer rust bij het maken van huiswerk of toetsen
Betere schoolresultaten
Hoe werkt het?
De MILS is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar en (jong)volwassenen
Het gehele MILS leerstrategie onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur
De uitkomst van het computerprogramma wordt door de MILS-coach toegelicht en samen wordt er gekeken naar wat de best werkende leerstrategie voor het kind is
De MILS-coach beveelt passende hulpmiddelen aan
Aan het einde van de sessie wordt er een gedetailleerd psychologisch verslag opgesteld
BASISSCHOOL-LEERLING (9+)
Hoe leer jij? Het onderwijssysteem in Nederland is vooral gericht op het lezen en begrijpen van tekst. Zelfs bij rekenen. En wat als bijvoorbeeld lezen niet je voorkeur heeft? Vanaf 9 jaar en ouder kun je het MILS leeronderzoek doen. We gaan dan kijken hoe jij het gemakkelijkste leert en wat je op school kunt doen om daar ook op je favoriete manier te leren. Daar heb je de rest van je (school-)leven plezier van.
MIDDELBARE SCHOOL LEERLING
Op de middelbare school krijg je veel verschillende vakken aangeboden. Met verschillende docenten en verschillende manieren van lesgeven. Niet iedere manier zal even goed bij jou passen. Wat kun je er zelf aan doen om toch binnen het schoolsysteem met plezier en succes te leren? Met het MILS leeronderzoek krijg je inzicht in jouw leervoorkeuren en advies hoe jij meer kunt leren, in minder tijd.
STUDENT
Als student wordt er van je verwacht dat je complete (tekst-)boeken leest en begrijpt. Dat sluit niet altijd aan bij wat je op je vooropleiding gewend was. Daarnaast zijn er veel verschillende lesvormen: bijvoorbeeld hoorcolleges, werkcolleges en groepsprojecten.
Hoe je met al deze lesvormen optimaal aan de slag kunt, wordt duidelijk na het invullen van het MILS leeronderzoek. Op basis van de resultaten krijg je een advies op maat, zodat jij op de meest effectieve en efficiëntste manier kunt leren. Weet hoe je leert!
VOLWASSENE
In de meeste werkomgevingen gaan de veranderingen steeds sneller. Je bent nooit uitgeleerd. Maar weet je of je wel op de beste manier aan het leren bent voor jou? Leren wordt leuker als het ook gemakkelijk en sneller kan. Leer met het MILS leeronderzoek waar je voorkeuren liggen en krijg een uitgebreid advies op maat. Weet hoe je leert!
JE KLAS
Met alle leerlingen die je onder je hoede hebt, valt het nog niet mee om de ‘gebruiksaanwijzing’ van iedere leerling snel uit te vinden. Op het gebied van leervoorkeuren kan dat snel met behulp van het MILS leeronderzoek voor klassen. Per leerling worden er drie ‘quick wins’ aangegeven en kun je bijvoorbeeld zien welke leerlingen goed kunnen samen leren en wie liever zelfstandig leert.
Het MILS leeronderzoek helpt om het beste uit kinderen te halen. Niet iedere onderwijsmethode past namelijk even goed bij elk kind. Met MILS krijg je gemakkelijk inzicht en advies hoe je met eenvoudige hulpmiddelen een leerling kunt laten leren op een manier die aansluit bij zijn/haar leervoorkeuren. Dat gun je toch iedere leerling? Weet hoe je klas leert!
DOCENT EN LEERLING-BEGELEIDER
Soms lijkt het leren bij een leerling stil te staan. Daar kunnen veel oorzaken voor zijn. Een oorzaak kan zijn dat de leerstrategieën niet (meer) aansluiten bij wat er van de leerling wordt verwacht. Het MILS leeronderzoek is een praktische manier om daar snel inzicht in te krijgen. De leerling ontvangt een advies op maat dat aansluit bij zijn/haar leervoorkeur. Het advies is meteen een ‘gebruiksaanwijzing’ voor de begeleiding vanuit school. Weet hoe je leerling leert!