Forumberichten

Cathelijne Donkers
20 jun. 2021
In Algemene discussies
Op het nieuws hoorde je alle versoepelingen. Je hoort wat er allemaal weer kan. Alle leerlingen mogen weer “normaal” naar school, maar wat als je voor alle Corona-perikelen al niet “normaal” naar school ging? Wat als je door omstandigheden dat hele schoolgebouw helemaal niet in durft en dat die drempel door Corona alleen maar groter is geworden? Is die ene pestkop ook weer op school? Zit mijn ziekte me niet in de weg? Heb ik de afgelopen tijd niet al te veel gemist en hoe moet ik alles inhalen? Die toetsen, ohnee, die ga ik echt niet maken! Ik krijg al stress als er ik eraan denk! Voor veel leerlingen is de vlag uitgegaan, ze zijn geslaagd, er mag weer veel meer, met z’n allen in de klas en in de aula, maar helaas is er ook een groep leerlingen waarbij het allemaal niet vanzelfsprekend is. Deze groep leerlingen volgen geen onderwijs, ze krijgen soms wel afstandsonderwijs aangeboden, maar ga er maar eens aanstaan, alleen op je kamer, alles zelf uitzoekend. Dan is wiskunde met hulp van YouTube filmpjes erg lastig uitvogelen! En hulp vragen, ja, dat is toch eigenlijk wel net wat te spannend en soms reageren de docenten niet eens. Ze zijn druk, hebben al genoeg op dat spreekwoordelijk bordje en jij bent die leerling die ze vaak over het hoofd zien, want je bent niet in beeld. Hoe krijg je deze leerlingen weer terug in het reguliere onderwijs? Voor een kleine groep is dit niet haalbaar en zal er via afstandsonderwijs een juiste weg gevonden moeten worden. Met hulp van een mentor kunnen zij hopelijk toch bereiken wat ze willen. Voor de andere groep leerlingen zal met kleine stapjes vooruit gegaan moeten worden. In één keer dat schoolgebouw instappen, dat zal te veel zijn, dus hoe fijn zou het zijn als je via een tussenstation kan wennen. In een kleine groep weer kan starten met wat huiswerk, eventueel een makkelijke toets maken. Waarbij je steeds je doelstellingen aanpast en je uiteindelijk toch gaat proberen dat schoolgebouw weer in te stappen! Met hulp, met kleine stapjes vooruit en achteruit, maar uiteindelijk met groots resultaat! Zou jij meer willen weten over deze mogelijkheid in de omgeving van Dordrecht? Neem dan eens contact met ons op!! Stuur een bericht, like, comment, bel of mail!
0
0
3
Cathelijne Donkers
24 mei 2021
In Algemene discussies
Wij staan aan de start van ons nieuwe bedrijf: Leerkring Onderwijsconsultancy. Veel mensen vragen zich af; wat gaan jullie dan eigenlijk doen? Wat is het verschil met Leerkring Huiswerkbegeleiding? Tessa is 12 jaar geleden Leerkring Huiswerkbegeleiding gestart. Intensieve begeleiding en persoonlijke aandacht zijn de pijlers van Leerkring. Dit alles in groepsverband, waarin leerlingen zelfstandig aan het werk moeten en daarbij hulp kunnen vragen aan de begeleiders. Ook begeleidt Leerkring jaarlijks diverse basisschool leerlingen, met bijles of cito-trainingen. Inmiddels verzorgt Leerkring al ruim 3 jaar schoolarrangementen ("zorggroepen" huiswerkbegeleiding) voor diverse middelbare scholen in Dordrecht. Maar helaas zijn deze groepsarrangementen niet voor iedere leerling geschikt. Daarom dat wij samen Leerkring Onderwijsconsultancy zijn gestart. Om voor deze leerling ook een passende oplossing te vinden. Hierbij staat vaak individuele begeleiding voorop. Vorig jaar zijn we een pilot gestart voor thuis-zitters. Waarbij de leerlingen naar onze locatie komen op het Dudokplein in Dordrecht. Hier treffen zij leeftijdsgenoten, kunnen ze werken aan het huiswerk, toetsen maken en begeleiden wij ze met vragen naar docenten en planningen. Vanuit dit traject, is er een terugkeer mogelijk naar school of kijken we naar andere mogelijkheden. Ook hebben we al diverse coaching trajecten lopen, waarbij we 1-op-1 aan de slag gaan met planningen en vragen. Dit alles willen we uitbreiden in ons nieuwe bedrijf; doormiddel van individuele- en groepsarrangementen aan te bieden. Doordat wij al meerdere jaren samenwerken met diverse (basis- en middelbare) scholen, weten wij de juiste weg te bewandelen binnen deze scholen. Kunnen we omgaan met de online-omgeving van de school en weten wij wat de leerlingen nodig hebben. Tevens zijn wij beide gecertificeerd Mils-coach, bij een Mils onderzoek krijgt de leerling inzicht in de voorkeur van leren. Als je weet hoe je het beste kan leren. maakt dat een wereld van verschil in de motivatie en het zelfvertrouwen van de leerling. En laat dat nou de grootste uitdaging zijn voor een leerling. Zelfs zonder het onderzoek af te nemen, kunnen wij diverse manieren van leren aanbieden aan de leerling en kunnen we ze hierin ook begeleiden. We bieden daarom dus ook diverse trainingen aan, bijvoorbeeld; Brugklas Prof (leg een goede basis voor de middelbare school) en Kampioen Leren (richt zich op de voorwaarden om te kunnen leren). Kampioen leren is geschikt vanaf groep 7, maar is ook nog zeer bruikbaar in het examenjaar. Eigenlijk is ons motto: waar een wil is, is een weg. Daarom vinden wij dan ook dat iedere leerling in Dordrecht en omstreken recht heeft op passend onderwijs en daarbij behorende ondersteuning. Deze ondersteuning willen wij bieden en we willen dan ook graag meedenken en zoeken naar een oplossing. Door samen te werken met de leerling, school, ouders.
Het past... Maar alleen samen! content media
0
0
0
Cathelijne Donkers
24 mei 2021
In Algemene discussies
Deel je gedachten. Je kunt GIF's, video's, #hashtags en meer aan posts en opmerkingen toevoegen. Ga van start door hieronder een opmerking te plaatsen.
0
0
1
Cathelijne Donkers
24 mei 2021
In Algemene discussies
We willen je graag beter leren kennen. Stuur in de opmerkingen een berichtje naar de community.
0
0
1
Cathelijne Donkers
24 mei 2021
In Algemene discussies
We willen dat iedereen het beste uit deze community kan halen. We vragen je daarom de volgende richtlijnen te lezen en volgen: * Respecteer elkaar * Zorg dat je posts relevant zijn voor het onderwerp * Geen spamming
0
0
0
 

Cathelijne Donkers

Beheerder
Meer acties